همشهری آنلاین: رئیس جمهوری اسلامی ایران در دیدار با رؤساى سازمان‌هاى مختلف سازمان ملل متحد مستقر در ژنو، یکى از مشکلات اصلى جهان امروز را نژادپرستى دانست.

به گزارش واحد مرکزى خبر ، آقاى احمدى نژاد رئیس جمهوری اسلامی ایران صبح دوشنبه به وقت محلى در صبحانه کارى با رؤساى سازمان‌هاى مختلف سازمان ملل مستقر در ژنو ضمن قدردانى از تلاش‌هاى آنان که در بخش‌هاى گوناگون در حال فعالیت هستند، گفت: در شصت سال گذشته حتى یک روز هم نگذشت که سایه جنگ و تهدید بر بشر سایه نیفکنده باشد.

وى وضع جهان امروز را شکننده دانست و افزود: پیش از بحران اقتصادى جهان، بیش از یک میلیارد نفر از جمعیت دنیا در فقر و تنگدستى بودند که به طور قطع این بحران بر شمار آنان خواهد افزود.

رئیس جمهور گفت: در جهان امروز، بیکارى و کاهش امید به آینده، روزافزون است، چند کشور در اشغال هستند و مردم این کشورها به سختى زندگى مى‌کنند، تجارت مواد مخدر نیز به امرى عادى تبدیل شده است و علاوه بر آثار منفى بر مردم و به ویژه جوانان، تأثیر فراوانى در کاهش امنیت و گسترش تروریسم دارد.

آقاى احمدى نژاد با انتقاد از کشتار و ترور روزافزون در جهان افزود: اختلافات سیاسى و درگیرى میان کشورها و در درون کشورها، افزایش یافته و وقت آن رسیده است که با تلاش جمعى و همفکرى و هم اندیشی، ریشه مشکلات جهان امروز را به درستى بشناسیم و با عزم همگانى براى اصلاح وضع موجود اقدام کنیم.

رئیس جمهوری گفت: نگاه یک سویه، تعریف نادرست از انسان و جامعه بشری، خودخواهی، توسعه طلبی، خودبرتربینى و البته نژادپرستى ریشه مشکلات امروز جوامع بشرى است.

وى افزود: باور ما این است که خدا بشر را براى زندگى زیبا، متعالى و سرشار از امید و محبت، صلح و دوستی، خلق کرده است؛ برپایى چنین زندگى زیبایى نیازمند درک درست از انسان و جامعه بشرى و پذیرش تعهدات جمعى و همکارى همگان است.

رئیس جمهوری، احترام به انسان و کرامت انسانی؛ رعایت حقوق آحاد بشر با معیارهاى واحد؛ پذیرفتن حقوق یکسان براى همه ملت‌ها و فراهم کردن فرصت مشارکت همگان در مدیریت جهان و اصلاح جهان را راهکار برطرف کردن این مشکلات دانست.

آقاى احمدى نژاد گفت: به باور ما وقت آن رسیده است که در سازوکارهاى مدیریت جهان تجدید نظر اساسى شود و بر اساس تعریف درست از انسان و نیازهاى انسان، سازوکارهاى جدید در ابعاد و بخش‌هاى گوناگون ارائه گردد.

رئیس جمهوری اظهار داشت: سازمان ملل باید پیشتاز در اصلاح ساختارها باشد و فرصت‌هاى مشارکت را براى این اصلاح فراهم کند تا در نظم جدیدى که قرار است ایجاد شود، حقوق و زمینه رشد همه انسان‌ها برنامه ریزى شده باشد.

احمدى نژاد ابراز امیدوارى کرد مجموعه حرکتى که امروز در جهان در حال شکل گیرى است، به وضعى بهتر و زیباتر براى جامعه منجر شود.

ارائه راهکارهای ایران برای مقابله با بحران اقتصادی

رئیس جمهوری گفت: به زودی دیدگاه‌ها و راهکارهای ایران برای مقابله با بحران اقتصاد جهانی به رؤسای کشورها ارائه خواهد شد.او افزود که در حال تدوین نامه‌ای برای سران جهان در ارتباط با بحران اقتصادی حاکم بر جهان و راه‌حل های جمهوری اسلامی ایران در این زمینه هستم.

دکتر احمدی نژاد در ادامه صبحانه کاری با رؤسای سازمان‌های بین المللی سازمان ملل متحد مستقر در ژنو همه کشورها را در قبال رهایی از بحران اقتصاد جهانی مسئول دانست و بر آمادگی ایران برای همه گونه همکاری و تبادل تجربیات در این زمینه تأکید کرد.

وی بحران ناشی از نظام سرمایه داری را در اندیشه این نظام دانست و گفت: چند ده سال بخش‌هایی از جهان، اقتصاد کمونیستی را تجربه کرد اما این اقتصاد به پایان و بن بست رسید و امروز نظام سرمایه داری نیز به پایان راه خود رسیده است.

رئیس جمهور علت آن را فاصله داشتن نظام سرمایه داری از عدالت و پایه گذاری نادرست آن دانست و اظهار داشت: این نظام در جهت رشد و شکوفایی، برادری و برابری ملت‌ها نیست بلکه مبنای آن بر تبعیض، برتری جویی و نوعی نژادپرستی پایه گذاری شده است.

وی افزود: اصالت سرمایه دار یعنی نادیده انگاشتن طبیعت، شخصیت و کمال انسان ها.

رئیس جمهوری تصریح کرد: در نظام سرمایه داری، فریبکاری، دروغ و تحمیل مقررات یک سویه، امری پذیرفته شده است.

احمدی نژاد گفت: بیش از 31 هزار میلیارد دلار پول بدون پشتوانه و نظارت حتی مردم آمریکا و سایر ملت‌ها در دنیا منتشر شد؛ این بدان معناست که کسری بودجه، تراز تجاری، تورم و ضعف بنیه اقتصادی آمریکا به سایر نقاط جهان تحمیل شده است.

وی افزود: این بدین معناست که هزینه دولت آمریکا از جیب سایر ملت‌ها پرداخت شده است.

رئیس جمهوری با بیان اینکه دولت امریکا امروز جزو بدهکارترین دولت هاست گفت: دولت‌هایی که بر مبنای نظام سرمایه داری اداره می شوند، بدهی آن‌ها بیش از تولید ناخالص داخلی آن‌هاست و این نشان می‌دهد درآمد آنها غیرواقعی است و آن‌ها با اقداماتی فقر و مشکلات خود را به دیگران تحمیل می‌کنند.

احمدی نژاد با تأکید بر ضرورت بازنگری در نظام اقتصاد جهانی اضافه کرد: نظام آینده جهان باید بر پایه عدالت، اخلاق و ارزش‌های انسانی پایه گذاری شود.

وی افزود: اقتصاد باید در خدمت انسان‌ها، دوستی و صلح باشد؛ نه انسان‌ها در خدمت اقتصاد.

رئیس جمهوری گفت: در اقتصاد سرمایه داری، برده داری به شکل جدیدی بازسازی شده است؛ بخش‌هایی از جهان باید کار کنند تا سردمداران نظام سرمایه داری جیب‌های خود را پر کنند.

احمدی نژاد تصریح کرد: جهان در حال انقلاب اقتصادی است و این انقلاب باید در ساز و کارها و نوع نگاه پدیدار شود.

وی با انتقاد از عملکرد برخی سازمان‌های بین المللی مانند صندوق بین المللی پول و بانک جهانی گفت: سازمان‌هایی که درجه خطرپذیری کشورها را تعیین می‌کنند، کشورهای سرمایه داری را که درجه ریسک آن‌ها بالاست امن ترین مکان‌ها، و در مقابل، کشورهایی را که ضد نظام سرمایه داری هستند دارای درجه ریسک بالا معرفی می‌کنند.

رئیس جمهوری تصریح کرد: اقتصاد باید در جهت برابری، عدالت و صلح به کار گرفته شود البته باید در مدیریت اقتصاد جهان همگان مشارکت فعال و عادلانه داشته باشند.

آقای احمدی نژاد افزود: اگر اقتصاد در اختیار یک کشور، گروه یا نژاد باشد به طور طبیعی مشکلات امروز روزافزون خواهد شد.

وی بحران اقتصادی موجود در جهان را ناشی از ذات نظام سرمایه داری دانست و گفت: امواج بعدی مهلک تر و سنگین تر است، باید همگان چاره جویی کنند.

رئیس جمهوری افزود: این موضوع نیازمند مشارکت همگانی، چه در شناخت و چه در طراحی و مدیریت است.

احمدی نژاد سیر فعالیت‌های جنوب - جنوب در پایان جنگ سرد را روند کاهشی دانست و گفت: شاید این موضوع به لحاظ شرایط کنونی جهان باشد.

وی با بیان اینکه برای مقابله با پیامدهای بحران جهانی باید فعالیت‌ها در دو سطح متمرکز شود، افزود: باید به اصلاح ساختار سازمان‌های بین المللی همچون صندوق بین المللی پول و بانک جهانی توجه جدی شود و تعریف جدید از اقتصاد و مبانی آن به وجود آید که از جمله مقاومت نظام سرمایه داری را در پی خواهد داشت.

رئیس جمهوری گفت: کشورهایی که منشأ بحران اقتصادی اخیر هستند با تغییر ساختارهای کنونی مخالفت می‌کنند و به سادگی تسلیم عدالت نخواهند شد.

احمدی نژاد اظهار داشت: تا آن زمان و برای جلوگیری از انتقال بحران به کشورهای ضعیف باید اقدامات جدی تری انجام دهیم.

وی افزود: جمهوری اسلامی ایران به تازگی اجلاس کشورهای عضو اکو را برای چاره اندیشی در این باره در تهران برگزار کرد و پس از آن نیز اجلاس گروه 13 آسیایی در چین به منظور بررسی پیشنهادها و راهکارهای مناسب تشکیل شد.

ریشه ناامنی‌های جهان در حق وتو

 آقای احمدی نژاد در ادامه سخنان خود در جمع اعضای سازمان‌های بین المللی مستقر در ژنو افزود: یکی از راه‌های ایجاد امنیت در جهان ایجاد تغییر و تحول در مناسبات حاکم بر روابط بین الملل است.رئیس جمهوری گفت: ناامنی موجود در جهان ناشی از رفتار و افکار نظام‌هایی است که ناعادلانه و با بی عدالتی رفتار می‌کنند.

رئیس جمهوری گفت: وقتی چند کشور در شورای امنیت سازمان ملل متحد حق وتو دارند معنای آن این است که این کشورها در مناسبات جهانی، هم شاکی هستند، هم دادستان، هم قاضی و هم مجری حکم؛ و ریشه ناامنی‌ها اینجاست.

دکتر احمدی نژاد افزود: وقتی عده‌ای برای خود حق بیشتری قائلند و به راحتی به کشورها حمله و آن‌ها را اشغال می‌کنند و ملت‌ها در زیر سیطره این بی عدالتی‌ها راهی برای دفاع ندارند، امنیت در جهان محقق نمی‌شود.

رئیس جمهوری نقش حاکمان را در ایجاد امنیت بسیار مهم توصیف کرد و گفت: حاکمانی که قدرت را برای پر کردن جیب هایشان می دانند، ریشه ناامنی‌ها هستند.

وی ادامه داد: در دنیای امروز متأسفانه این حاکمان از رانت های سیاسی و اقتصادی سوء‌ استفاده می‌کنند و راه را برای گسترش امنیت می‌بندند.

رئیس جمهور با اشاره به امنیت مستحکم موجود در ایران گفت: با وجود ناامنی‌ها در همسایگان شرقی و غربی و اشغال این کشورها، امنیت امروز ایران ممتاز است.

احمدی نژاد افزود: هدف اصلی اشغالگران بر هم زدن امنیت جمهوری اسلامی ایران است اما به لطف خدا و به خاطر فرهنگ و همبستگی مردم کشورمان، ایران امروز از امن ترین کشورهای جهان است.

وی گفت: برخی کشورهای اروپایی و امریکا با ما مشکل دارند چون ما نظام ناعادلانه و یکجانبه را نمی‌پذیریم و خواهان تغییر این نظام هستیم.

رئیس جمهوری افزود: ما منتظر تغییرات جدی در رفتار و گفتار برخی حاکمان جهان هستیم و آماده‌ایم به آن‌ها در تغییر در رفتار و گفتارشان کمک کنیم.

احمدی نژاد در ادامه مالکیت معنوی را از موضوعات بسیار مهم و محترم دانست و گفت: مهم‌ترین مشکل در برابر تحقق مالکیت معنوی، انحصارطلبانی هستند که پیشرفت، اندیشه، خلاقیت و فناوری را در انحصار خود می‌دانند و برای دیگران حق دسترسی به این موهبت‌های الهی را قائل نیستند.

وی مانع دوم در برابر تحقق قوانین مالکیت معنوی را نبود مقررات لازم برای صیانت از این موضوع مهم بیان کرد و افزود: باید در این جهت قوانین عادلانه وضع کنیم و ایران برای محقق شدن این موضوع آماده مشارکت کامل است.

کد خبر 79464

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز